Manik Mutiara Tawar

Paling manik-manik mutiara tawar tuwuh ing lingkungan banyu sing cukup tertutup lan beda-beda wujud. Dheweke duwe bentuk bunder, bentuk kentang, bentuk tombol, lan macem-macem bentuk. Umume ana telung warna alami mutiara banyu tawa, putih, jambon lan ungu. Yen dibandhingake karo mutiara banyu laut, warnane ora kaya ngono. Saben cangkang banyu tawa bisa mbentuk 10-15 mutiara banyu tawa, dene saben ibu laut laut bisa dadi siji mutiara banyu asin. Amarga output mutiara banyu tawar luwih dhuwur tinimbang mutiara banyu laut, lan efektivitas mutiara banyu tawar luwih dhuwur tinimbang mutiara banyu laut, mutiara banyu tawa dadi populer ing antarane para desainer lan konsumen ing jinis mutiara. Mutiara banyu tawa putih bisa digunakake ora mung ing industri perhiasan nanging uga kanggo aksesoris sandhangan. Kanthi kerajinan lan teknologi pangolahan sing apik banget, perhiasan mutiara bakal dadi luwih apik lan katering ing pasar.