Mutiara Banyu

Mutiara banyu asin tuwuh ing banyu segara alam sing mbukak lan umume katon bunder. Umume mutiara banyu tawa ditandur ing banyu sing cukup tertutup. Kajaba lingkungan sing tuwuh, mutiara segara yaiku mutiara inti, dene mutiara banyu tawa minangka mutiara inti. Mutiara laut luwih unggul tinimbang mutiara banyu tawa ing tampilan, tekstur lan gloss. Werna mutiara laut luwih warna tinimbang mutiara banyu tawa. Mutiara laut duwe jambon, perak, putih, krim, emas, lan ijo, biru lan ireng. Manik-manik banyu laut sing bermutu tinggi tembus, kinclong luwih jernih, sumringah, lan banyu. Amarga kaluhuran manik banyu laut, asring dicocogake karo macem-macem batu permata lan logam mulia sing bakal dilebokake ing pirang-pirang perhiasan mulia.