Perhiasan Shell

Nihan mutiara warna-warni bisa digawe headdresses, busts, gelang, lan liya-liyane. Desainer asring ngrancang perhiasan miturut bentuk lan ukuran mutiara. Bedane cangkang lan mutiara yaiku desainer bisa polesan lan patung dadi bentuk sing dikarepake miturut tekstur cangkang. Perhiasan cangkang ora diwatesi mung kanggo sanding lan reca. Cangkang iki bisa digawe kanthi macem-macem warna lan bisa dikombinasikake karo resin kanggo ngrancang produk kanthi warna. Panggunaan cangkang ora diwatesi mung kanggo dekorasi awak manungsa. Ornamen wis wiwit mlebu kabeh aspek urip lan digabung karo urip budaya modern.