Cangkang

Ana macem-macem jinis ibune cangkang mutiara, sing minangka karya alam. Werna lan tekstur kasebut apik banget, lan sawetara uga minangka reflektor sing apik. Nihan Ibu saka mutiara ora mung bisa digunakake minangka perhiasan sing apik banget, nanging uga digunakake kanggo aksesoris sandhangan, macem-macem alat tulis, peralatan ngrokok, lampu meja, lan barang-barang kebutuhan saben dinane. Amarga cangkang duwe akeh warna lan bentuk alami, mula dadi desainer lan pengukir sing disenengi. Pematung cangkang bakal milih cangkang warna, lan nggunakake warna alami lan tekstur lan bentuke kanggo nyipta macem-macem kerajinan kanthi nglereni, nutul, polesan, numpuk, lan nempel.